ÇOBAN KAVURMA


MALZEMELER:
400 gram kuzu eti (küçük doğranmış),
1 Yemek Kaşığı zeytinyağı,
2 Yemek kaşığı elma sirkesi,
2 adet domates,
3 adet çarliston biber,
Biraz tuz,
Biraz kaşığı kuru kekik,
Biraz tatlı kırmızı toz biber,
1 diş sarımsak,
4 adet lavaş ekmeği



YAPILIŞI:
Önce kuzu etlerini zeytinyağı, sirke ve tatlı toz biberle birlikte karıştırıp 30 dakika marine edin. Zeytinyağını teflon tavaya koyup biraz kızdırın. 2 dakika sonra etleri ilave edip, 10 dakika pişirin. Domatesleri dörde, biberleri ikiye kestikten sonra küp küp doğrayın. Domates, çarliston biber, kekik ve ince doğranmış sarımsakları ekleyip, 7 dakika daha pişirin. Tuzla tatlandırdıktan sonra 3 dakika daha pişirin. Çoban kavurmayı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp servis yapın.

Hiç yorum yok: