KALBURA BASTI


Malzemeler:

1 su b.yoğurt
1 su b. Yarısı 
2 yemek k. Tereyağ 
1 çay k. Karbonat 
Biraz tuz 
Aldığı kadar un 
Şerbet: 2,5 su b. Şeker 
2,5 su b. Su 
Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon


Yapılışı:

İki yumurta ile sıvıyağı ve yoğurt iyice karıştırılır.

Bu karışımın üzerine un ve karbonat ilave edilerek hamur güzelce yoğrulur. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi yumuşaklığı kıvamında olmalıdır. Hamur 10-15 dakika dinlendirilir. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak bezeler hazırlanır. Her bir beze bir kevgirin üzerine bastırılarak avuç içi kadar büyüklükte ve sırtı şekilli bir hale getirilir. Ortasına bir tatlı kaşığı ceviz konulur ve her iki ucu poğaça gibi birleştirilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Tatlımız 180-200 derecede üzeri kızarana dek pişirilir. Tatlımız pişmeden şerbeti hazırlanır. Şeker, su ve limon kaynatılıp soğutulur. Şerbet soğuk iken, fırından çıkan tatlının üzerine dökülür.

Hiç yorum yok: