KARAKIZ (KEK)


Malzemeler.

4 Yumurta
1,5 su b. Şeker
1,5 su b. Un
2 çorba k. Kakao
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
1 küçük vişne suyu+1 bardak su+2 kaşık şeker
Krema:
1 kg süt,2 Çay k. Un
2 Çay k. Nişasta
4 Yemek k. Şeker
1,5 yemek k. Katı yağ

Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un+kakao+kabartma tozu elenir tahta kaşıkla çırpılan karışıma eklenir. Yağlanmış borcama dökülür:
Şerbeti:
1 küçük vişne suyu+1 bardak su+2 kaşık şeker karıştırılır ve ılıyınca keke dökülür.
Krema:
Süt+un+nişasta+şeker pişir. Ocaktan indirince 1,5 yemek kaşığı  katıyağ koy. 10 dk. Mikserle çırp kekin üzerine dök.

Hiç yorum yok: