KEDİDİLLİ PASTA


Malzemesi:

1. Muhallebi:
4 Y. Kaşığı mısır nişastası
4 Y. Kaşığı portakallı lezzo
3,5 su bardağı su
8 Yemek k. Toz şeker
2. Muhallebi:
2 y. Kaşığı mısır nişastası
3 y. Kaşığı şeker
1,5 su bardağı su, 2 kaşık lezzo
300 gr kedidillli bisküvi

Yapılışı:
Malzemeleri muhallebi gibi pişir. Cam kalıba bir sıra kedi dili diz. Üzerine kaşık kaşık muhallebi koy, sıva.
Aynı işlemi malzemeler bitene kadar yap. Buzdolabına koy donsun. Sonra kabı çıkar. Yuvarlak tabağın içine ters çevir. Tekrar muhallebi pişir üstünü süslemek için (2. muhallebi)
Muhallebiyi üstüne dök hindistanceviziyle süsle.

Hiç yorum yok: