Malzemesi:
1. Muhallebi:
4 Y. Kaşığı mısır nişastası
4 Y. Kaşığı portakallı lezzo
3,5 su bardağı su
8 Yemek k. Toz şeker
2. Muhallebi:
2 y. Kaşığı mısır nişastası
3 y. Kaşığı şeker
1,5 su bardağı su, 2 kaşık lezzo
300 gr kedidillli bisküvi
Yapılışı:
Malzemeleri muhallebi gibi pişir. Cam kalıba bir sıra kedi
dili diz. Üzerine kaşık kaşık muhallebi koy, sıva.
Aynı işlemi malzemeler bitene kadar yap. Buzdolabına koy
donsun. Sonra kabı çıkar. Yuvarlak tabağın içine ters çevir. Tekrar muhallebi
pişir üstünü süslemek için (2. muhallebi)
Muhallebiyi üstüne dök hindistanceviziyle süsle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder