PORTAKALLI CEVİZLİ HUYSUZ KEK


Malzemesi:

3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş margarin ya da sıvıyağ
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğunun rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta, mikserle 7-8 dakika kadar çırpın. Süt, ılıtılmış margarin, rendelenmiş portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. Un ve kabartma tozunu bir kasede karıştırıp eleyerek karışıma ilave ettikten sonra tahta bir kaşıkla karıştırın. Dövülmüş ceviz içini de katıp tekrar karıştırın.

Karışımı, yağlayıp un serptiğiniz orta boy bir fırın kabına aktarın. Önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 45 dakika kadar pişirip çıkarın.

Hiç yorum yok: