MANTARLI TAVUK SOTE




MALZEMELER:Yarım kg tavuk göğsü
300 gr mantar
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI:
Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Sarmısak ve küp doğranmış biberleri, domatesleri katıp, kavurmaya devam edin. İri doğranmış tavuk etini ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Mantarları yıkadıktan sonra üzerindeki zarını soyun ve ince dilimleyip, tavuklu malzemeye ekleyin. Kekik, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: