AĞLAYAN PASTA












Malzemeleri:
Keki için: 
4 adet yumurta 


1 su bardağı şeker 
2 yemek kaşığı süt 
1,5 su bardağı un 
Kabartma tozu 
1 çay bardağı kakao 
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
Keki ıslatmak için: 
2 su bardağı süt 
Üzeri için 
1 paket krem şanti 
1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı) 1 paket çikolata sosu



Hazırlanışı:
Malzemeleri karıştırarak kek hamurunu hazırlayın ve kalıba dökerek fırında pişirin. Fırından çıkan kek soğuduktan sonra üzerine kürdanla delikler açın ve 2 su bardağı ılık sütü kekin üzerine dökerek çekmesini bekleyin. Krem şantiyi hazırlayarak soğumuş olan kekin üzerine yayın ve isterseniz bolca dövülmüş fındık parçalarını serpin. En üste çikolata sosundan gezdirerek buzdolabında servis yapana kadar bekletin. 

Hiç yorum yok: