4 adet kuzu gerdan
Terbiye için:
2 kaşık yoğurt
½ adet limon
1 adet yumurta
Sos için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
Nane
Pulbiber
Hazırlanışı:
Kuzu gerdanları haşla, etleri tiftik tiftik ayır. (etleri süzgece koyarak tiftikle, sızan su sonra kullanılacak) Terbiyenin yapılışı: Yoğurt, limon, yumurta ve unun hepsini bir kaba koy ve iyice blender da karıştır. Yavaşça et suyunu ekleyerek karıştırmaya devam et. (yumurta pişmesin diye et suyunu yavaş yavaş ekle) Sonra tencerenin içindeki suya bu sosu ekle. Sosu iyice karıştır sonra etleri ekle. Kaynayana kadar karıştır. (not: Un kokusu gidene kadar karıştır) Sosun yapılışı: tereyağı alabildiği kadar nane ve pulbiberi iyice pişir (Köpürene kadar). Çorbanın içine dök. Not: düğün çorbasını bir gece önceden pişirip, servisten önce sosu ekleyebilirsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder