EV YAPIMI PİZZA
MALZEMELER:
Hamuru için
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üst için;
3-4 domates
2-3 diş sarımsak
ketçap ya da hazır domates salçası
kekik
napoliten makarna sosuda çok yakışıyor.
Rende kaşar peyniri (imkan varsa mozeralla)
Üst malzeme için ise siz ne uygun görürseniz ;
Ben sucuk, salam, siyah zeytin, mısır, domates, soğan, biber kullandım.
YAPILIŞI:
1 çorba kaşığı kuru mayayı ve 1 su bardağı ılık suyu ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri hamur kabında 10 dk. mayalanmaya bırak.
Sonra 4 bardak kadar unu kaba boşaltıp ortasına mayayı ve1 çay bardağı kadar da sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı da tuz koyup karıştır. Hamur yapışmadan yoğrulduktan sonra üstüne nemli bir bez ile kapat. Sıcak bir ortamda mayalanmaya bırak. Hamur iki katına çıkana kadar mayalansın. (Yaklaşık 1 saat sürüyor).
Bu arada ben de diğer malzemeleri hazırla. Napoliten makarna sosu varsa onu kullan yoksa sosunu kendin hazırla. 5-6 domatesi 3 diş sarımsağı robotta çekip, az ketçap ilave et, çok az yağda ocakta pişir, içine bol kekik kat.
Hamur kabardıktan sonra hafif yağlanmış tepsiye hamuru ince olarak elle yay.
(Eğer tepsiyi unlarsanız daha kolay yayılır hamur tepsiye.)
Hamuru yayıp tepsi kenarlarına doğru iyice itip bir havuz haline getirdikten sonra domatesli sosu tüm hamura yayın.
Bu sosun üzerine rende kaşarın büyük kısmını koyun. Şimdi sıra geldi üstüne ne malzeme koyacağınıza ki bu tamamen sizin tercihinize kalmış.
Sucuk, salam, mısır ve çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş hazır siyah zeytin, 1 ince halka doğranmış soğan,domates dilimleri.
Tüm bu malzemenin üzerine de kalan kaşarı ekleyin fırına sürün.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder