Annemin meşhur yemeklerinden biridir içli köfte.
Malzemeler:
700gr. içli köftelik bulgur (simit)
2 adet yumurta
2 avuç un
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
Haşlamak için 3 lt kaynar su
Kızartmak için 150-200 gr tereyağı
İç Malzeme:
500 gr. az yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı reyhan
TuzYapılışı:
Kıymayı bir tencereye alıp suyunu çekip bırakana kadar kavurun.
Kıyma suyunu çekmeye yakın ince doğranmış soğan, tuz, biber, salçayı ve ocaktan almaya yakın reyhanı ilave edip soğumaya bırakın. Köfteyi yapmaya başlamadan önce iç malzemenin iyice donmuş olmasına dikkat edin. Kıymalı içi buzdolabında tutarak dondurabilir ya da birkaç saat önceden hazırlayabilirsiniz.
Diğer yandan içli köftelik bulguru nemlenecek kadar az bir suyla ıslatın. (oda sıcaklığında su)
Tuzu, unu, yumurta, salça ve biberini ilave edip 1 saat kadar bulgur şişene kadar bekletin.
Daha sonra köfteyi ara sıra elinizi ıslatarak yoğurun. (fazla sulu olmamasına dikkat edin köftenin açılması zor olur ve dağılabilir.) Elinizle açtığınızda açılacak kıvama gelene kadar.
Yoğurduğunuz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde tutarak diğer parmaklarınızla havuz şeklinde açın.
Kıymalı harcı açtığınız köftelerin içine doldurup yavaşça büzerek kapatın ve avucunuzun içinde kubbe şekli verin. Ya da kolayınıza gelen başka bir şekil olabilir. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Derince bir tencerede kaynayan suya tuz ilave ederek köfteleri tek tek kaynayan suya bırakın. Kaynamaya başladıktan 10 dk. sonra kadar köfteleri delikli bir kepçeyle alın.
Daha sonra geniş bir tavada eriyen tereyağında arkalı önlü çevirerek yağlayarak sıcak sıcak servis yapın.
500 gr. az yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı reyhan
TuzYapılışı:
Kıymayı bir tencereye alıp suyunu çekip bırakana kadar kavurun.
Kıyma suyunu çekmeye yakın ince doğranmış soğan, tuz, biber, salçayı ve ocaktan almaya yakın reyhanı ilave edip soğumaya bırakın. Köfteyi yapmaya başlamadan önce iç malzemenin iyice donmuş olmasına dikkat edin. Kıymalı içi buzdolabında tutarak dondurabilir ya da birkaç saat önceden hazırlayabilirsiniz.
Diğer yandan içli köftelik bulguru nemlenecek kadar az bir suyla ıslatın. (oda sıcaklığında su)
Tuzu, unu, yumurta, salça ve biberini ilave edip 1 saat kadar bulgur şişene kadar bekletin.
Daha sonra köfteyi ara sıra elinizi ıslatarak yoğurun. (fazla sulu olmamasına dikkat edin köftenin açılması zor olur ve dağılabilir.) Elinizle açtığınızda açılacak kıvama gelene kadar.
Yoğurduğunuz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde tutarak diğer parmaklarınızla havuz şeklinde açın.
Kıymalı harcı açtığınız köftelerin içine doldurup yavaşça büzerek kapatın ve avucunuzun içinde kubbe şekli verin. Ya da kolayınıza gelen başka bir şekil olabilir. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Derince bir tencerede kaynayan suya tuz ilave ederek köfteleri tek tek kaynayan suya bırakın. Kaynamaya başladıktan 10 dk. sonra kadar köfteleri delikli bir kepçeyle alın.
Daha sonra geniş bir tavada eriyen tereyağında arkalı önlü çevirerek yağlayarak sıcak sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder