KEÇİ AYAĞI


Malzemeleri:
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta (oda sıcaklığında) 
1 su bardağı yoğurt 
1/4 su bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı karbonat 
1 + 3/4 su bardağı un (yaklaşık 280 gram) 
1/2 tatlı kaşığı tuz 
Kızartmak için sıvı yağ (yaklaşık 2 su bardağı)

Yapılışı:
1 çay b. Soğuk su içinde 1 yemek k. (tepeleme) toz şekeri erit. Diğerlerine ekle, sertçe hamur olacak.

Yoğurma kabına yoğurt karbonat ve tuz konulur.
Yavaş yavaş un ilave edilerek sakız kıvamında bir hamur elde edilir. En az 1 saat ılık ortamda bekletilir. Eğer sabah kahvaltısı için düşünüyorsanız geceden yoğurup buzdolabına koyabilir ve sabah dolaptan alıp yarım saat oda ısısından sonra hamuru yine aynı kıvama getirebilirsiniz.
Kabaran hamur iki ye bölünür tezgah hafif unlanarak merdane ile çok ince olmayan bir hamur açılır.
şeritler halinde kesilir. Her şerit kare kare tekrar kesilir ve her kareye tam ortasından kesik atılarak pantolon gibi şekil verilir.. Kızgın yağda kızartılır.

Hiç yorum yok: