Malzemesi:
250 gr margarin
3 yemek k. Yoğurt
3 su b. Un
1 pk. B.powder
1 su bardağı Şeker
1 su bardağından 1
parmak eksik tahin
1 su bardağı İri dövülmüş ceviz
…..
1 paket margarin3 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
Yağı erit, ılıt. İçine yoğurt+un+b.powder ekle. Hamur yap.
Hamuru 2’ye ayır. Yarısını buzluğa koy.
Tart kalıbını yağla. Hamurun yarısını yay.
Tahin+ceviz+şeker iyice karıştır. Üstüne yay.
Buzluktaki hamuru rendenin iri tarafıyla rendele tahinin
üstüne yay.
Kızgın fırında pembeleşecek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder