TAVUKLU MANTI BÖREĞİ






Malzemeler:
4 adet yufka



4 adet kalçalı but (isterseniz önceden haşlanmış tavuk da olabilir)
Sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon
Sarımsaklı Yoğurt

Yapılışı:
Tavukları haşlayalım. Tavukları küçük küçük didikleyip tuz,karabiber,kimyon ekleyelim suyunu da soğuması için bir kenara bırakın. Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağladıktan sonra tepsinin tabanına ilk yufkayı serip‚ üzerine fırça ile yağlayalım. İkinci kat yufkayı da tepsiye serip‚ aynı işlemi uygulayalım. Üzerine tavuklu iç malzemeyi yayalım. Üçüncü kat yufkayı tepsiye yayıp‚ yağlayalım. Son yufkayı da serip‚ aynı işlemi uygulayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Böreği fırından çıkardıktan sonra soğumuş tavuk suyundan 3-4 su bardağı alıp‚ üzerine dökelim. Yufkalar tavuk suyunu çekene kadar bekleyelim. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp böreğin üzerine dökelim. Dilerseniz‚ yağda kızdırılmış kırmızıbiberi böreklerin üzerinde gezdirelim.

Hiç yorum yok: