Malzemesi:
1 paket tereyağı (250 gram)
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Bir tencereye tereyağını koyuyoruz ve ocakta eritip, içine
unu bir elimizle azar azar katarken, diğer elimizde tahta kaşıkla
karıştırıyoruz
Un ve tereyağını yaklaşık 20 dakika orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak kavuruyoruz
Bu esnada bir yandan da diğer ocağa sütü ayrı bir tencerede kaynatıyoruz ve içine toz şekeri döküp şeker eriyene kadar pişiriyoruz
Şeker sütün içinde eriyince, diğer tenceredeki un tere yağ karışımının içine yine az az süt şeker karışımı dökerken diğer elimizle hızlı hızlı karıştırıyoruz
Bu şekilde un helvası kattığımızı sütün hepsini çekene kadar karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz
Un helvası sütü çektiğinde, vanilyayı döküyoruz ve karıştırıp 1 dakika daha ocakta tutup, ocaktan alıyoruz 20 dakika dinlendiriyoruz
Un ve tereyağını yaklaşık 20 dakika orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak kavuruyoruz
Bu esnada bir yandan da diğer ocağa sütü ayrı bir tencerede kaynatıyoruz ve içine toz şekeri döküp şeker eriyene kadar pişiriyoruz
Şeker sütün içinde eriyince, diğer tenceredeki un tere yağ karışımının içine yine az az süt şeker karışımı dökerken diğer elimizle hızlı hızlı karıştırıyoruz
Bu şekilde un helvası kattığımızı sütün hepsini çekene kadar karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz
Un helvası sütü çektiğinde, vanilyayı döküyoruz ve karıştırıp 1 dakika daha ocakta tutup, ocaktan alıyoruz 20 dakika dinlendiriyoruz

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder