Malzemeler:
½ kap tereyağ
½ kap şeker
½ kap pekmez
1 yumurta sarısı
2 kap elenmiş un
½ tatlı k. B.powder
½ tatlı k. karbonat
½ tatlı k.tuz
½ tatlı k. Tarçın
1 tatlı k. Zencefil
1 tatlı k. Karanfil tozu (yoksa kakule tozu)
½ tatlı k. Hindistan cevizi
Yapılışı:
Şeker haricindeki tüm kuru malzemeler karıştırılır.
Tereyağ+şeker krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Pekmez ve yumurta sarısı eklenir.
Kuru karışım buna eklenip yoğrulur. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir. Fırın 170 C ye ayarlanır. ½ cm kalınlığında açılan hamura kalıplarla şekil verilir. Fırın tepsisine aralıklarla dizilir. 8-10 dk kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine sos yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder