3 adet oda sıcaklığında yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ veya eritilip, ılıtılmış bitkisel
margarin
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış, doğranmış siyah zeytin
1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3 adet taze nane yaprağı veya 1 yemek kaşığı kuru nane
3 adet taze yeşil soğanın sadeca yeşil kısmı
1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
3,5 su bardağı un
Yapılışı:
Derin bir kapta, yumurtaları tuzla beraber 2-3 dakika
mikserin yüksek devriyle çırpın.
İçine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, 2-3 dakika daha çırpmaya
devam edin.
Sırasıyla zeytin, peynir, ince kıyılmış nane yaprağını,
ince kıyılmış soğanı ekleyerek tahta kaşıkla iyice karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek karıştırmayı
sürdürün.
Kek hamurundan biraz daha katı kıvamdaki hamurunuzu iyice
yağlanmış orta boy, kenarı yüksek bir kalıbın içine yayın.
175 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp, ılınmasını bekledikten sonra dilimleyerek
servis yapın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder