TAVUK GARNİTÜRLÜ BÖREK


Malzemesi:
3 adet yufka
1 parça kemiksiz tavuk göğsü
3 kaşık konserve bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
2 yemek k. tereyağ
galeta unu
nane, karabiber, tuz
yufkaların arasına sürmek için;
1 küçük çay bardağı erimiş tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı su

Yapılışı:
Tavuğu haşlayın ve soğuduğu zaman ince şekilde didikleyin.
Patates ve havucu küçük küp şekilde doğrayın ve haşlayın.
Tencerede yağı eritin. Sırayla didilmiş tavukları, patates ve havuçları, bezelyeyi ilave edip kavurun.
Yufkanın arasına sürülecek malzemeyi bir kapta karıştırın.
Yufkaları tezgaha serin. Üzerine fırça ile karışımdan sürün.
Yufkayı ikiye katlayın. 6 eşit parçaya üçgen kesin.
Tavuklu harçtan paylaştırıp sigara böreği gibi sarın.
Üzerine yağ karışımından sürüp galeta unu serpin.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok: