3 adet yufka
1 parça kemiksiz tavuk
göğsü
3 kaşık konserve bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
2 yemek k. tereyağ
galeta unu
nane, karabiber, tuz
yufkaların arasına
sürmek için;
1 küçük çay bardağı
erimiş tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı su
Yapılışı:
Tavuğu haşlayın ve
soğuduğu zaman ince şekilde didikleyin.
Patates ve havucu küçük
küp şekilde doğrayın ve haşlayın.
Tencerede yağı eritin.
Sırayla didilmiş tavukları, patates ve havuçları, bezelyeyi ilave edip kavurun.
Yufkanın arasına sürülecek malzemeyi bir kapta
karıştırın.
Yufkaları tezgaha serin.
Üzerine fırça ile karışımdan sürün.
Yufkayı ikiye katlayın.
6 eşit parçaya üçgen kesin.
Tavuklu harçtan paylaştırıp sigara
böreği gibi sarın.
Üzerine yağ karışımından
sürüp galeta unu serpin.
200 derece fırında
kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder