ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Malzemesi:

2 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet büyük soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet portakal
Zeytinyağı
Kerevizin yeşil yaprakları
Tuz, şeker

Yapılışı:
Bütün malzemeleri güzelce yıkayıp, soyuyoruz. 
Patatesleri, kerevizleri yarım ay şeklinde ve havuçları daire şeklinde doğrayalım. 
Soğanı incecik doğrayalım ve bol zeytinyağında soteleyelim. 
Üzerine havuç, patates ve kerevizi koyalım. 
(hepsini birlikte ekliyoruz ki lezzetleri birbirini geçsin.) 
Sarımsağı ve kerevizin yeşil yapraklarını incecik doğruyoruz. 
Kerevizlerimiz biraz kavrulduktan sonra ekliyoruz. 
Havucun rengi yağa geçinceye kadar iyice kavuruyoruz. 
Portakalın suyunu sıkıyoruz ve üzerine ekliyoruz. 
1-2 sefer karıştırıp suyunu koyuyoruz. 
Suyu kerevizleri geçmeyecek (yüze yüz). 
Tuzunu da ekleyip, kapağını kapatalım, kısık ateşte pişmeye bırakabiliriz. 
Çok pişmesin hafif diri olsun ki dağılmasın... 

Hiç yorum yok: