ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Malzemesi:
250 gr. Yaprak 
İçi: Makinada çekilmiş bol soğan (6-7 ad.) + zeytinyağ+fıstık 
1 kase pirinç 


1 tatlı k. Yenibahar 
Karabiber 
Tuz 
Kuru nane 
Az tarçın 
Şeker


Yapılışı:

Soğan, Zeytinyağı ve fıstığı kavur.
Yıkanmış pirinci at, karıştır.
(Pirinçler şeffaflaşana kadar)
Yenibahar,karabiber,tuz ve kuru nane koy.
Pirinç ölçüsü kadar su koy.
2 tatlı kaşığı kadar şeker at.
Suyunu çekene kadar demlendir.
Sardıktan sonra düdüklüye koy. Aynı ölçü kadar su koy pişir.


4 yorum:

KLASİK YEMEK TARİFLERİ dedi ki...

Blogun hayırlı olsun, Zeynep.

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

zeynepciğim maşallah sana ne güzel iyiki bu bloğu açmışsın canım. Benimde bloğum var. Seni link zincirinde gördüm geldim. Nursevince lezzetlerde benim bloğum umarım faydalanırsın.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

merhabalar bloğunuz çok samimi ve güzel tariflerinizi ve zeynep prensesi takip edicem sevgiler

birpapatyademeti dedi ki...

Çok ama çok teşekkür ederim. Kızım yorumlarınızı henüz görmedi. Ben onun adına yazıyorum şu an. eminim ki akşam gördüğünde çok sevinecek:)