Malzemeler:
1 Su bardağı (az) nohut
1 Su Bardağı (az) fasulye
1 Su bardağı dövme
1/2 su bardağı kırmızı veya yeşil mercimek
Salça, Reyhan, Tuz, Soğan
1 Su bardağı (az) nohut
1 Su Bardağı (az) fasulye
1 Su bardağı dövme
1/2 su bardağı kırmızı veya yeşil mercimek
Salça, Reyhan, Tuz, Soğan
Hazırlanışı:
Nohut ve fasulyeyi akşamdan suda beklet. Ertesi gün haşla. Dövmeyi ayıkla yıka. Kırmızı ve yeşil mercimeği yıka. Hepsini düdüklüye koy. Tahmini 20 dk. kaynat.
Sonra ayrı tavada soğanı pembeleştir. Salça koy. Reyhan koy.
Kuru bakliyatlar iyice piştikten sonra sosu içine kat, tuzunu ayarla.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder