AÇMA PEYNİRLİ BÖREK


ALZEMELER
"hamuru için"
4 su bardağı un
1 yumurta
Malzemesi:




2 çorba kaşığı  yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
Malzemesi:
Bir çay kaşığı kabartma tozu,tuz, biraz su
Su hariç tüm malzeme karıştırılır hamur kulak memesi kıvamında olacağı için gerekirse su da ilave ederek yoğrulacak  Yoğurulan hamurun üzerini örtülerek dinlendirilecek.
Hamuru açmak için:
1/2 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
 Arasına ve üzerine sürmek için:
250 gr tereyağ (eritilmiş olacak)
 İç malzemesi:
Resimdeki peynirli ancak kıymalı,patatesli,sebzeli veya maydanozlu peynirli de olabilir.
 YAPILIŞI
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp,hazırladığımız nişastalı unlu karışımdan tezgaha biraz serpip hamurumusu ince bir yufka açalım ve yağladığımız tepsiye hafif büzdürerek serelim.erittiğimiz yağdan her katına az miktarda süreceğiz.Bu şekilde 7 yufka açalım 2 katta bir hazırladığımız iç malzemeden arasına koyalım ve en üst yufkayı tam tepsi ölçüsünde açalım sonrada dilimleyelim. Kalan yağımızı da iyice her yerine dökelim. önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok: