MALZEMELER:
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı pirinç
1 iri kuru soğan
3-4 dal taze soğan
1 orta boy havuç, rendeleyin
1/2 demet dereotu veya maydanoz
1/2 demet taze nane
1/2 yemek kaşığı sumak ya da nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon, tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Yeşil mercimeğin üstünü 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın.Pis suyunu süzün tekrar sıcak su ilave edin pişirin. Pirinci yıkayıp 1 su bardağı suyla haşlayın.
Mercimeği süzün, pirinçle karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun. Havucu ekleyip 2-3 dakik. daha kavurun ve mercimek ile pirincin üzerine ekleyin
Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin.Buzdolabında dinlendirilip ikram edin.
1 limon, tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Yeşil mercimeğin üstünü 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın.Pis suyunu süzün tekrar sıcak su ilave edin pişirin. Pirinci yıkayıp 1 su bardağı suyla haşlayın.
Mercimeği süzün, pirinçle karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun. Havucu ekleyip 2-3 dakik. daha kavurun ve mercimek ile pirincin üzerine ekleyin
Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin.Buzdolabında dinlendirilip ikram edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder