1,5 su b. Un
120 gr tuzsuz tereyağ
3 çorba k. Pudra şekeri
3 çorba k. Toz Kakao
1 yumurta
½ çay k. Karbonat
Üzeri için:
60 gr sütlü küvertur
60 gr. Bitter küvertur
Çikolata
(yakl. 2 fırın tepsisi
kurabiye çıkıyor)
Yapılışı:
Tereyağ+yumurtayı kurabiye yapmaya başlamadan 40 dk. Önce buzdolabından
çıkar ve oda ısısında ılımalarını bekle.
Un+kakao+pudra şekeri+ karbonat geniş bir hamur kabına
elenir. Ortası elle açılır ve yumurta kırılır. Tereyağ küp küp kesilerek, yumurtanın üzerine eklenir. Unlar
ortaya doğru toparlanarak yaklaşık 5-6 dk.
Yoğrulur.
Streç
filmle kaplanıp 10-15 dk. Buzdolabında
bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder