250 gr un
325 gr pudra şekeri (
1,5 kupa bardakla)
1 yumurta
150 gr Becel
½ limon kabuğu rendesi
4-5 yemek k. Limon suyu
Glazür:
Artan pudra şekeri+limon
suyunu karıştırıp koyu kıvamlı bir glazür elde et. Kurabiyeler soğuduktan sonra bir fırça ile
üzerine sürüp kurumaya bırak
Yapılışı:
Un+75 gr ( 3 tepeleme Yemek K. ) Pudra şekerini karıştır. Yumurtayı ve küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk yağı ekle.
2 yemek k. Limon suyu ekle. Hızlı bir şekilde katı bir
hamur elde et. Bu hamuru 1 saat buzdolabında dinlendir.
Biraz unlu bir zemin üzerinde ince aç, kalıplar ile kes.
Önceden 175 C ısıtılmış fırında yağlanmış tepside 8-10 dk altın sarısı olana dek
pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder