KURABİYE (HUNİ)

Malzemeleri:
1 Yumuşak margarin
1 su b. Pudra şekeri
1 vanilya
1 pk. Kabartma tozu
1 çay b. Sıvı yağ
1 yumurta
Yeterince un
Kakao

Yapılışı:
Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğurarak çok yumuşak olmayan bir hamur elde ediyoruz. Diğer kurabiyelerden birazcık daha sert olabilir. Huni şeklindeki aparata hamurumuzdan yumruk kadar parçalar alarak yerleştiriyoruz ve elimizle ucuna doğru itiyoruz. İşaret parmağımızın uzunluğuna geldiğinde bırakıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz .180 dereceli önceden ısıtılmış fırında renkleri sararıp üstleri kıtırlaşana dek pişiriyoruz.
Kurabiyeler pişerken 1 kaşık kakaoyu 1/2 çay bardağı suda eritip biraz kaynatıyoruz. ve soğutuyoruz. Fırından çıkan kurabiyeleri sıcak sıcak bu kakaolu suya batırıp kurumaya bırakıyoruz. 

Hiç yorum yok: