AYŞE KADIN BÖREĞİ



Malzemeleri:
1,5 su b. B. Peynir 
5 ad. Taze soğan 
1 demet maydanoz 
1 demet dereotu 
1-2 demet taze nane 
Birkaç yaprak marul 
1 demet pazı 
Aldığı kadar un 
Tuz 
3-4 yumurta 
Biraz sıvıyağ 

Yapılışı:

Soğan+ maydanoz+dereotu+nane+marul+pazı ince ince kıyılacak.
Un+yumurta+peynir eklenecek. 
Teflon tava (büyük) hafif sıvıyağ ile yağlanacak. 
Yukarıdaki karışım dökülecek. 
Kapağı kapatılarak ağır ateşte alt-üst edilerek pişirilecek. İki tarafı da kızaracak. 


Not: Arzuya göre üzerine yoğurt dökülebilir.

Hiç yorum yok: