BADEM SOSLU ET


Malzemesi:

6 ad. Et
3 yemek k. Soya sosu
3 yemek k. Z.yağı
1,5 su b. Sıcak su
100 gr badem
1 çay k. Kekik
1 çay k. Kırmızı pul biber
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
3 yemek k. Tereyağ
3 yemek k. un

Yapılışı:
SOS:
Teryağ eritilip içine konulan un kavrulur. Kabukları çıkartılarak küçük parçalara ayrılan badem içine konulur. Hepsi kavrulduktan sonra sıcak suyun içine konulan 1 ad. Et suyu tableti ile birlikte içine dökülür. Daha sonra içine kırmızı biber ve kekik dökülür. İçine kaşar peynirin yarısı konulur.
ET:
Etler derin bir kaba konulur. Ayrı bir yerde zeytinyağ soya sosu ve 1 ad. Et suyu tabletlerinden  sos hazırlanır. Bu sos etlerin üzerine dökülerek, 3-4 saat bekletilir.
Marina edilmiş etler teflon tavada pişirilir. Arkası ve önü iyice pişirilir. Daha sonra fırın kabına dizilir. Hazırlanan bademli sos üzerine kaşar peynir serpilerek fırına sürülür.

Hiç yorum yok: