ÇERKEZ TAVUĞU


Malzemesi:
2 tavuk göğsü 
2-2,5 dilim ekmek 
4 diş sarımsak 
Biraz tuz, 
Ceviz 
Maydanoz 
1 kaşık sıvıyağ 
Kırmızı biber

Yapılışı:

Tavukları haşla tift. Ekmekleri sarmısakla birlikte makinada çek. Cevizi 2 bölüm halinde makinada çek. (iyice ufalanmış olacak)
Ekmekleri karıştır, biraz tuz ekle. 
Borcama tiftilmiş tavukları yay. Hazırlanan bulamacın içine ılık tavuk suyunu ekle (boza kıvamı olana kadar) . Birazını ayır, kalanı tavuklarla karıştır. Ayırdığın bölümü üstüne dök. 1 kaşık sıvıyağ içinde kırmızı biberi ezerek erit, üstüne şekilli dök. 
En üste az maydanozla süsle.

Hiç yorum yok: