Malzemesi:
2 tavuk göğsü
2-2,5 dilim ekmek
4 diş sarımsak
Biraz tuz,
Ceviz
Maydanoz
1 kaşık sıvıyağ
Kırmızı biber
Yapılışı:
Tavukları haşla tift. Ekmekleri sarmısakla birlikte makinada çek. Cevizi 2 bölüm halinde makinada çek. (iyice ufalanmış olacak) Ekmekleri karıştır, biraz tuz ekle.
Borcama tiftilmiş tavukları yay. Hazırlanan bulamacın içine ılık tavuk suyunu ekle (boza kıvamı olana kadar) . Birazını ayır, kalanı tavuklarla karıştır. Ayırdığın bölümü üstüne dök. 1 kaşık sıvıyağ içinde kırmızı biberi ezerek erit, üstüne şekilli dök.
En üste az maydanozla süsle.
Tavukları haşla tift. Ekmekleri sarmısakla birlikte makinada çek. Cevizi 2 bölüm halinde makinada çek. (iyice ufalanmış olacak) Ekmekleri karıştır, biraz tuz ekle.
Borcama tiftilmiş tavukları yay. Hazırlanan bulamacın içine ılık tavuk suyunu ekle (boza kıvamı olana kadar) . Birazını ayır, kalanı tavuklarla karıştır. Ayırdığın bölümü üstüne dök. 1 kaşık sıvıyağ içinde kırmızı biberi ezerek erit, üstüne şekilli dök.
En üste az maydanozla süsle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder