4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz 250 gr kıyma
1 soğan
tuz
karabiber
bir çay bardağı kızartma yağı
Yapılışı:
1 tatlı kaşığı tuz 250 gr kıyma
1 soğan
tuz
karabiber
bir çay bardağı kızartma yağı
Yapılışı:
Un ve tuza kulak memesi kıvamına gelene kadar su eklenerek yoğurulur.
Soğan rendelenir, kıyma baharatlar ve su ile karıştırılır. 15 dk. hamur dinlendirilir.
Hazırlanan hamurdan parçalar alınarak daire şeklinde açılır, hazırlanan harç dairenin yarısına yayılır ve diğer tarafı üstüne kapatılır. Kenarları kapatma tırtılı ile ve ya çay tabağı ile kesilir.
Hazırlanan çiğ börekler kızdırılmış yağa atılarak çift taraflı olarak kızartılır.
Soğan rendelenir, kıyma baharatlar ve su ile karıştırılır. 15 dk. hamur dinlendirilir.
Hazırlanan hamurdan parçalar alınarak daire şeklinde açılır, hazırlanan harç dairenin yarısına yayılır ve diğer tarafı üstüne kapatılır. Kenarları kapatma tırtılı ile ve ya çay tabağı ile kesilir.
Hazırlanan çiğ börekler kızdırılmış yağa atılarak çift taraflı olarak kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder