1 bardak yeşil mercimek
1 bardak erişte
Sosu:
Tereyağ+ Zeytinyağ
½ kaçık salça
Pul biber
Reyhan
Yapılışı:
Yeşil mercimeği yıka, haşla. Haşla köpüğünü al. Veya biraz kaynat onu dök. Yeniden su ekle. Pişme kıvamına gelince normal suyunu ekle. Kaynayınca erişteyi ekle.
Diğer taraftan sosunu hazırla. Soğanı rendele iyice öldür. Salça, reyhan ilave et. Bu sosu çorbaya karıştır bir taşım daha kaynat. Tuzunu ayarla.
Yeşil mercimeği yıka, haşla. Haşla köpüğünü al. Veya biraz kaynat onu dök. Yeniden su ekle. Pişme kıvamına gelince normal suyunu ekle. Kaynayınca erişteyi ekle.
Diğer taraftan sosunu hazırla. Soğanı rendele iyice öldür. Salça, reyhan ilave et. Bu sosu çorbaya karıştır bir taşım daha kaynat. Tuzunu ayarla.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder