Malzemesi:
¾ su b. Nohut
3 diş sarımsak
½ çay b. Tahin
1 limon suyu
1 y. Kaşığı zeytinyağ
1 ç. Kaşığı deniz tuzu
1 ç. Kaşığı pul biber
(3-4 kişilik)
Üzerini süslemek için, zeytinyağında çevrilmiş kimyon, kırmızı biber, sumak
Nohutları geceden ıslat.
Ertesi gün nohutların suyunu süzüp bir tencereye al.
Üzerine sıcak su ekle biraz tuz ekleyerek haşla. Haşladığın suyu atma, humusun
kıvamına göre kullanmak gerekebilir.
İyice yumuşayan nohutları soğuduktan/ılıdıktan sonra robota
al. Sarımsak+tahin+zeytinyağ+limon suyu+tuz+pul
biber ekleyip püre haline getir. (robotta)
Eğer kıvamı sertse,
haşama suyundan ekle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder