1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao
Yapılışı:
Oda ısısındaki yumurta
ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
Sıvıyağ ve sütü ilave
edip biraz daha karıştırın.
Unu kuru malzemelerle
eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.
Isıtılmış 165C fırında
kabarıp içi pişene kadar pişirin.
Sos malzemelerini orta
boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.
Fırında çıkan keke 3-4
dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıkla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder