TİRAMİSU


Malzemeler:


Kakaolu pasta tabanı kek
½ kg süt
3 kaşık un
3 kaşık şeker
1 yumurta
1 paket Labne peynir
Sos için:
1,5 bardak süt
2 tatlı kaşığı neskafe

Yapılışı:

Sos: Pasta tabanını kekin her iki iç yüzünü neskafeli süt ile ıslat. (veya: 1 parmak eksik su bardağı içine 2 y.k. Neskafe+2 y.k. Şeker+1 portakal veya az likör)
Muhallebi: Süt, un, şeker ve yumurtanın hepsinin karıştır ve pişir. Kaynadıktan sonra ocağı söndür ve içine labne peyniri ekleyerek karıştır.
Kekin orta tabanına pişirdiğin muhallebinin yarısını koy ve zevkine göre üzerine ceviz, fındık vs. ekle.
Kekin üst kısmına geri kalan muhallebiyi koy. Bir süre dışarıda beklettikten sonra buzdolabına koy.
Servis öncesi tiramisunun üzerine kakao serp. (Kakao çay süzgeci ile rahat serpiliyor)

Hiç yorum yok: