Malzemeler:
Kakaolu pasta tabanı kek
½ kg süt
3 kaşık un
3 kaşık şeker
1 yumurta
1 paket Labne
peynir
Sos için:
1,5 bardak süt
2 tatlı kaşığı neskafe
Yapılışı:
Sos: Pasta tabanını kekin her iki iç yüzünü neskafeli süt ile ıslat. (veya: 1
parmak eksik su bardağı içine 2 y.k. Neskafe+2 y.k. Şeker+1 portakal veya az
likör)
Muhallebi: Süt, un, şeker ve yumurtanın hepsinin karıştır
ve pişir. Kaynadıktan sonra ocağı söndür ve içine labne peyniri ekleyerek
karıştır.
Kekin orta tabanına pişirdiğin muhallebinin yarısını koy ve
zevkine göre üzerine ceviz, fındık vs. ekle.
Kekin üst kısmına geri kalan muhallebiyi koy. Bir süre
dışarıda beklettikten sonra buzdolabına koy.
Servis öncesi tiramisunun üzerine kakao serp. (Kakao çay süzgeci ile rahat
serpiliyor)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder