IZGARA KÖFTE


Malzemeleri:
Karabiber
1 adet küçük boy kuru soğan


Tuz
500 gr köftelik kıyma
bir dilim bayat ekmek içi
Kimyon
Yapılışı:
Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın.
Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
Kıymaya tuz, karabiber, soğan, ekmek içini ilave ederek yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Elinizi hafifçe yağlayın ve kopardığınız parçayı önce top haline getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırarak köfte şekli verin.
Hazırladığınız köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Izgarada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: