Malzemeleri:
Karabiber
1 adet küçük boy kuru
soğan
Tuz
500 gr köftelik kıyma
bir dilim bayat ekmek
içi
Kimyon
Yapılışı:
Kıymayı derin bir
yoğurma kabına alın.
Soğanı ve bayat ekmeği
rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
Kıymaya tuz, karabiber,
soğan, ekmek içini ilave ederek yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymayı top haline getirin ve
ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Elinizi hafifçe yağlayın
ve kopardığınız parçayı önce top haline
getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırarak köfte şekli verin.
Hazırladığınız köfteleri
geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film
kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Izgarada önlü arkalı
pişirerek sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder