PATATES KÖFTESİ


Malzemesi:



125 gr Becel 
Galeta unu 
1 çay b. Su 
1 kg. patates 
5 tepeleme yemek k. Un 
2 yumurta 
Tuz, 
Karabiber 
Biraz kaşar rende 
(konmasa da olur)

Yapılışı:
Bir kapta hafif ateşte 1 çay bardağı ılık suyun içine yağ koy erit. :Un ekle, iyice karıştır. 
Ilıyınca 2 yumurta+ biraz kaşar+ karabiber + tuz konur. 
Hepsi iyice karıştırılır. Haşlanmış patatesler rendelenip ezilir ve karışıma eklenir. Yuvarlanıp galeta ununa bulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. 
Not: Değişik bir görünüm için galeta unu yerine tel kadayıfa da bulanabilir, sonra kızartılır

Hiç yorum yok: