SOYA SOSLU TAVUK SOTE
Malzemesi:
250 gr. kemiksiz kuşbaşı tavuk eti - 2 adet çarliston biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
3 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı su ile karıştırılır ve
içerisine kuşbaşı tavuklar koyularak 1 saat kadar bekletilir. Bir
tavada sıvıyağ kızdırılır ve tavuklar birkaç dakika sürekli karıştırılarak
sotelenir. Ateşten alınarak bir kenarda bekletilir. Bir tencerede soğan
küp küp doğranır sotelenir, içerisine arzuya göre küp küp yada halka
halka doğranmış çarliston biberler ve kabukları soyulmuş küp küp
doğranmış domateslerde eklenerek malzemeler sotelenmeye devam
edilir. Domates suyunu salıp çektikten sonra içine 1 çay bardağı sıcak
su ve sotelenen tavuklar eklenir, karıştırılır. Kısık ateşte 10-15 dk. kadar
pişirildikten sonra servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder