Malzemesi:
Yarım kg kemiksiz tavuk kalça eti
5-6 dis sarımsak
1 adet kuru soğan ( tarifte yoktu ben ilave ettim)
2-3 adet domates
3-4 sivri yeşil biber
sıvıyağ
karabiber, nane, kimyon, kekik,tuz
Yapılışı:
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavaya sıvıyağı ekleyip, yağ ısındıktan sonra tavuk etlerini ekleyip soteleyin.
Diğer bir tavada sarımsakları, yemeklik doğranmış soğanları ve ince ince doğranmış biberleri soteleyin.
Baharatları da ilave edip soteleyin
Baharatlı karışımı pişen tavuk etlerine ilave edin , sotelemeye devam edin.
Yemeklik doğradığınız domateslerin fazla suyunu süzün ve tavuk etlerine ilave edin.
Domatesler suyunu çekince ocaktan alıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder