TAVUK KOKEREÇ

Malzemesi:
Yarım kg kemiksiz tavuk kalça eti 
5-6 dis sarımsak 
1 adet kuru soğan ( tarifte yoktu ben ilave ettim) 
2-3 adet domates 
3-4 sivri yeşil biber 
sıvıyağ 
karabiber, nane, kimyon, kekik,tuz 

Yapılışı:

Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Tavaya sıvıyağı ekleyip, yağ ısındıktan sonra tavuk etlerini ekleyip soteleyin. 
Diğer bir tavada sarımsakları, yemeklik doğranmış soğanları ve ince ince doğranmış biberleri soteleyin. 
Baharatları da ilave edip soteleyin 
Baharatlı karışımı pişen tavuk etlerine ilave edin , sotelemeye devam edin. 
Yemeklik doğradığınız domateslerin fazla suyunu süzün ve tavuk etlerine ilave edin. 
Domatesler suyunu çekince ocaktan alıp servis yapın. 

Hiç yorum yok: