TANDIR


Malzemeler:

2 adet kuzu kol eti (yağları alınmış) Etleri büyükse 4’e böldür Bir elin içi kadar olsun parçalar 
Tuz 
Karabiber 
Tereyağ 
Soğan

Yapılışı:

Etleri yıka. Derin çelik tencereyi ısıt. Etleri çöz diye tencereye at. (Tencerede su olmayacak) Harı ateşte eti çevire çevire pişir.
Tencerenin altını kıs ve etin ortasına büyük bir soğan göm. Fındık kadar 2-3 parça tereyağını tencereye koy. 
Tencerenin kapağını kapat ve en az 3 saat en ksısk ateşte pişir. Arada bir tencereyi karıştır. Suyunu çekmesine yakın tuz, karabiber ekle. Et iyice yumuşadı ve içinde suyu varsa kapağı 
Açıp etin suyunu çekene kadar kadar yavaşça karıştır. 
Not: Kuzu tandır genelde 4 saatte tam pişer.

Hiç yorum yok: