Malzemeler:
2 adet kuzu kol eti (yağları alınmış) Etleri büyükse 4’e böldür Bir elin içi kadar olsun parçalar
Tuz
Karabiber
Tereyağ
Soğan
Tuz
Karabiber
Tereyağ
Soğan
Yapılışı:
Etleri yıka. Derin çelik tencereyi ısıt. Etleri çöz diye tencereye at. (Tencerede su olmayacak) Harı ateşte eti çevire çevire pişir. Tencerenin altını kıs ve etin ortasına büyük bir soğan göm. Fındık kadar 2-3 parça tereyağını tencereye koy.
Tencerenin kapağını kapat ve en az 3 saat en ksısk ateşte pişir. Arada bir tencereyi karıştır. Suyunu çekmesine yakın tuz, karabiber ekle. Et iyice yumuşadı ve içinde suyu varsa kapağı
Açıp etin suyunu çekene kadar kadar yavaşça karıştır.
Not: Kuzu tandır genelde 4 saatte tam pişer.
Etleri yıka. Derin çelik tencereyi ısıt. Etleri çöz diye tencereye at. (Tencerede su olmayacak) Harı ateşte eti çevire çevire pişir. Tencerenin altını kıs ve etin ortasına büyük bir soğan göm. Fındık kadar 2-3 parça tereyağını tencereye koy.
Tencerenin kapağını kapat ve en az 3 saat en ksısk ateşte pişir. Arada bir tencereyi karıştır. Suyunu çekmesine yakın tuz, karabiber ekle. Et iyice yumuşadı ve içinde suyu varsa kapağı
Açıp etin suyunu çekene kadar kadar yavaşça karıştır.
Not: Kuzu tandır genelde 4 saatte tam pişer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder