ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Malzemesi:

250 gr. Yaprak 

İçi: 
Makinada çekilmiş bol soğan (6-7 ad.) + zeytinyağ+fıstık 
1 kase pirinç 
1 tatlı k. Yenibahar 
Karabiber 
Tuz 
Kuru nane 
Az tarçın 
Şeker


Hazırlanışı:
Soğan+ z.yağı+fıstık kavur. 
Yıkanmış pirinci at, karıştır. 
(Pirinçler şeffaflaşana kadar) 
Yenibahar+karabiber+tuz+kuru nane koy. 
Pirinç ölçüsü kadar su koy. 
2 tatlı kaşığı kadar şeker at. 
Suyunu çekene kadar demlendir. 
Sardıktan sonra düdüklüye koy. Aynı ölçü kadar su koy pişir


.

Hiç yorum yok: