ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
Malzemesi:
250 gr. Yaprak
İçi:
Makinada çekilmiş bol soğan (6-7 ad.) + zeytinyağ+fıstık
1 kase pirinç
1 tatlı k. Yenibahar
Karabiber
Tuz
Kuru nane
Az tarçın
Şeker
Hazırlanışı:
Soğan+ z.yağı+fıstık kavur.
Yıkanmış pirinci at, karıştır.
(Pirinçler şeffaflaşana kadar)
Yenibahar+karabiber+tuz+kuru nane koy.
Pirinç ölçüsü kadar su koy.
2 tatlı kaşığı kadar şeker at.
Suyunu çekene kadar demlendir.
Sardıktan sonra düdüklüye koy. Aynı ölçü kadar su koy pişir
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder