KAT KAT ÇİKOLATALI PASTA



MALZEMELER:


Krema ve hamur için toplam: 1.5 kg süt

1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
1 adet kabartma tozu
1/2 yemek kaşığı amonyak
1/2 su bardağı şeker
Alabildiğine un

KREMASI İÇİN:
8 yemek kaşığı un
1 su bardağı+ 2 su bardağı toz şeker
1 paket kakao
1paket vanilya
Süt

YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Bu hamurdan altı tane eşit büyüklükte bezeler elde edin.
Onları tepsinizin büyüklüğünde açın. (çok büyük olmayan bir tepsi seçin.)
Sıcak fırına atın. Üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarıp, açtığınız diğer yufkayı da fırına atın.
Tüm yufkalar bu şekilde pişinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Kremayı yapmak için unu, 1 su bardağı şekeri, kakaoyu ve vanilyayı, 2 su bardağı sütü bir kabın içinde çırpın.
Kalan sütü bir tencerede kaynatın.
Süt kaynamaya başlayınca 2 su bardağı şekeri ekleyin.
Daha önceden hazırladığınız kakaolu karışımı da kaynayan süte ekleyin.
Koyu bir muhallebi kıvmına gelince kremayı ocakton alın.
Daha sonra 1 kat hamur, 1 kat krema olacak şekilde pasta haline getirin.

Hiç yorum yok: